Skip to main content

God lyd giver
bedre arbejdsliv

Morten driver virksomheden LYdBEHAG, og er én af vores lejere her på BASE Business Bjerringbro. Vi har været forbi hans lokale til en snak om, hvad der driver ham som selvstændig og hvilken forskel, der faktisk gør i vores allesammens hverdag.

1 million sunde leveår går tabt – hvert år – i Vesteuropa på grund af trafikstøj. Det er bare et af Mortens budskaber, der understreger vigtigheden af ​​​​​​​​lyden i vores liv. Lyd påvirker os i alle døgnets 24 timer, også når vi sover. Vi kan ikke lukke lyden ude. Og netop lyd er omdrejningspunktet i Mortens virksomhed LYdBEHAG, som han stiftede i 2015. Morten har blandt andet lavet lyd i folketingssalen, Rigsarkivet, for store danske virksomheder og i kirker. En stor del af Mortens forretning drejer sig om håndtering af salg, design og teknisk support af lydprojekter for Fohhn Audio

Udover samarbejdet med Fohhn Audio, arbejder Morten for at øge fokus på lyd i små og mellemstore virksomheder. Morten er ikke fan af de store, åbne kontorlandskaber mange virksomheder har i dag. Og en stor del af hans arbejde handler om at rådgive virksomheder til, hvordan de skaber bedre lyd i deres medarbejderes hverdag.

“ Åbenrumskontorer, det er bare skrald! Det mest forstyrrende lydelement, vi kan udsættes for, er tale. Forskning viser, at åbenrumskontorer giver et fald i produktivitet på 70%. Ingen forskning siger noget positivt om åbne kontorlandskaber.”

 Ikke desto mindre er vi rigtig mange, der har vores arbejdsplads i et åbent kontor sammen med mange andre. Og heldigvis er der da også råd at hente, hvis det er tilfældet:

 “Etabler mindre klynger, hvis man sidder mange sammen. Der skal være gode muligheder for at trække sig, og så skal det være muligt at arbejde hjemmefra, når den enkelte medarbejder har brugt for ro og fordybelse. Storrummet skal være et tilvalg, og da det er forskelligt fra person til person, hvad man trives i, skal virksomhederne være fleksible og tilbyde muligheder, der kan skabe et godt lydmiljø for den enkelte”

 I det øjeblik man træder ind i Mortens lokale, kan man se og høre passionen for lyd: Musikinstrumenter, lydsystemer og behagelig musik. Lokalet er da også indrettet med henblik på at holde foredrag om netop lyd. I foredraget Morten tilhørerne gennem en lydrejse, og viser med konkrete eksempler, hvordan lydpåvirkninger tager os fysisk, psykisk, kognitivt og adfærdsmæssigt.

“Dårlig lyd koster virksomhederne kassen i sygemeldinger. Dårlig lyd kan være direkte livsfarlig, fordi det simpelthen gør os stressede og medfører hjertekarsygdomme. Med mit foredrag håber jeg at inspirere virksomhedsejere og ledere af især små og mellemstore virksomheder til at øge opmærksomheden på, hvordan de skaber et bedre lydmiljø for deres medarbejdere. Foredraget er en blanding af alvorlige og underholdende eksempler på, hvad lyd gør ved os. Når du har hørt foredraget, kommer du aldrig til at lytte til verden på samme måde igen . 

Du kan læse mere om Mortens foredrag om lyd her

Et godt liv som selvstændig

Morten trives som selvstændig. Hans aftale med Fohhn Audio giver en grundlæggende ro i forretningen, og han er glad for friheden, hvor han selv styrer sin hverdag.

Mortens familie er en stor del af forklaringen på, hvorfor han er lykkes som selvstændig. Uden deres opbakning og forståelse, kunne han ikke have bygget LYdBEHAG. Morten og hans hustru har tre børn i alderen 9,12 og 14 år, og de er eneste om, at et godt familieliv hænger sammen med et godt arbejdsliv – og omvendt.

Hvis Morten skal give ét godt råd til andre, der enten er selvstændig eller overvejer at blive det, så handler det om at kende sin drivkraft:

 “Da jeg startede som selvstændig, da lovede jeg mig selv, at hvad end jeg laver, må det ikke KUN være for pengenes skyld. Jeg skal have lyst til det. Og jeg skal kunne gøre en positiv forskel for så mange mennesker som muligt. Der skal være en grundlæggende mening i det, jeg laver: Find den mening. Der, hvor dit hjerteblod er, der er drivekraften, der skal bære dig frem, når livet som selvstændig er hårdt”.

Hvis du er blevet interesseret i det Morten laver og enten har brug for hjælp til bedre lyd i din virksomhed eller er interesseret i Mortens foredrag, kan du kontakte ham på +45 5383 0697 eller morten@lydbehag.dk

Vil du også følge med i, hvad der sker i erhvervshuset BASE Business Bjerringbro, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her

    Du kan forvente at modtage ca. 10 nyhedsbreve om året.
    Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af de mails, vi sender.
    Privatlivspolitik