Skip to main content

Lars Løkke besøger Bjerringbrovirksomheden
DS Energy

Lars Løkke besøger
Bjerringbro
virksomheden
DS Energy

Torsdag den 11. august 2022 var tidligere statsminister og nuværende formand for moderaterne Lars Løkke gæst hos DS Energy på BASE Business i Bjerringbro. Jarl Gorridsen, som er direktør og partner hos DS Energy har ad flere omgange forsøgt at råbe politikerne op. Der er stor politisk fokus på, hvordan vi producerer mere grøn energi i fremtiden, og især vindmøller er et hot, politisk emne. Men DS Energy har en helt konkret løsning, der mindsker CO2-udslippet nu og her.

Hos DS Energy opsamler de trådløst – uden om virksomhedens netværk og uden sikkerhedsrisiko – data på, hvor meget og hvornår der bliver forbrugt vand, varme, el og gas. Ud fra de data, bliver det tydeligt, hvis der er et overforbrug eller direkte spild af energi. Det kan være et ventilationsanlæg på en fabrik, der kører selvom ingen er på arbejde, læk på vandrør eller ventiler, der ikke holder tæt eller deciderede brud, som er skjult for det blotte øje. Det er ikke kun en stor gevinst for klimaet, hvis vi stopper med at spilde energi. Der er – og især med de energipriser vi har i dag – en stor, økonomisk besparelse at hente, ved at mindske det energiforbrug, der alligevel ikke skaber nogen værdi.

“Vi skal politisk hylde dem, der SPARER på energien. Der er efter vores mening for stor fokus på selve produktionen af energi og alt for lidt fokus på forbruget af energi. Der er uanede mængder af CO2 at spare ved, at vi holder op med at spilde energi. Jeg har længe forsøgt at råbe politikerne op. Og moderaterne var dem, der mødte op. 2 timer var Lars Løkke og hans hold her. De lyttede. De forstod. Og de kunne se potentialet i, at der fra politisk side bliver sat fokus på, hvordan vi alle sammen kan være med til at skrue ned for vores energiforbrug.”

Jarl Gorridsen, direktør og partner i DS Energy.

 

DS Energy leverer Energy Management Systemer  til industrien og ejendomme.

DS Energy installerer målere, som konstant indsamler data over energiforbruget på for eksempel en industrimaskine, et ventilationsanlæg eller en udlejningsejendom. Ud fra de data kan man se, hvor og hvornår der bruges unødvendig energi.

Viden giver adfærdsændring

DS Energy har i dag har primær fokus på nedbringelse af energiforbruget i industrien, og Lars Løkke Rasmussen så desuden stort potentiale i en adfærdsændring i den almene befolkning. I dag kan det som forbruger være svært at få et overblik over sit energiforbrug i hjemmet. Men med løsninger som den DS Energy leverer, er det muligt at skabe bedre overblik, og dermed også skabe en adfærdsændring i sit forbrug. Ofte er det i uvidenhed, at overforbruget opstår.

“Vores erfaring viser, at energiforbruget nedbringes 10-20%, så snart vores kunder får indblik i deres energiforbrug Og hvis der samtidig sættes politisk fokus på at belønne dem, der sparer på energien, frem for kun at straffe dem, der overforbruger, så tror jeg vi kan opnå langt større besparelser. Det er grøn omstilling i praksis ”.

Jarl Gorridsen, direktør og partner i DS Energy.

 

Har du industrimaskiner eller ejendomme, der forbruger meget energi? Så er der måske en stor besparelse at hente med hjælp fra DS Energy.

Skriv til Jarl på jg@dsenergy.dk og hør mere om mulighederne.

Vil du også følge med i, hvad der sker i erhvervshuset BASE Business Bjerringbro, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her

    Du kan forvente at modtage ca. 10 nyhedsbreve om året.
    Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af de mails, vi sender.
    Privatlivspolitik