Skip to main content

Never give up –
erfaringer fra et år
som selvstændig

Det er et år siden, at Jan Kjærsgaard flyttede ind på BASE Business med sin klinik, hvor han giver massage og akupunktur. Vi mødte Jan til en snak om livet som selvstændig, om tvivl, gå-på-mod og om, at sætte skibe i søen, inden de er helt færdigbyggede.

Den 1. februar 2022 skulle Jan have åbnet dørene til sin nyindrettede klinik på BASE Business, men da lå han derhjemme. Syg med corona. Men heldigvis kom Jan sig hurtigt, og den 7. februar åbnede han dørene til den første kunde i klinikken. Og siden er der hver måned kommet flere og flere kunder til.

“Det har været godt at være på BASE – hvis jeg havde været derhjemme, var jeg ikke kommet ud over stepperne. I starten er der jo ikke så meget at lave. Folk skulle lige opdage, at der var rykket en ny masseør til Bjerringbro. Men her på BASE er der hele tiden andre på arbejde. Man føler sig ikke “ladt alene”, og det er motiverende, at der også er andre, der er i gang.“

Jan kiggede også på lokaler i Viborg, men valget faldt på Bjerringbro, fordi han hos BASE Business kunne finde gode rammevilkår for at starte op. Dels er huslejen billigere end i Viborg, dels er der en fleksibilitet i forhold til lokaler, der gjorde det attraktivt for Jan.

“Jeg har allerede oplevet fleksibiliteten i, at her er muligheder for at skalere op og ned i antal kvadratmeter. Jeg har til holdtræning booket ekstra lokaler på timebasis, og så er jeg netop nu i gang med at udvide min forretning med et træningskoncept, hvor jeg tilbyder hård fysisk træning på hold og som individuel træning”.

Pension – nej tak!

Jans fødselsattest viser en alder på 60 år, men der er Jan hverken fysisk eller mentalt.

“Jeg ved ikke hvad jeg skulle lave som pensionist. Jeg er i god fysisk form, jeg kan lide at arbejde – jeg har ALTID arbejdet. Det giver mig energi at gå på arbejde. Når kalenderen er fuld, er jeg fyldt med energi, og kan sagtens løbe en tur, når jeg kommer hjem, fordi det er så fedt. Jeg trives bedst, når jeg er i gang,” fortæller Jan.

Hvis han skal give et råd til andre, der overvejer at starte virksomhed op, kan det siges meget kort: Kom i gang! Spring ud i det! Og hold udgifterne nede!

På BASE Business har du flere muligheder, hvis du overvejer at starte egen virksomhed op. Vi tilbyder både flexpladser, og har særlige aftaler for iværksættere. Kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Den hårde fysiske træningsstil kalder Jan for “Combat Fitness”, og er en kombination af træningen han kender fra sin tid i militæret, og den træning mange kender som Crossfit.

“Jeg er lige nu i gang med at finde formen på, hvordan konceptet skal folde sig ud. Men jeg vil gerne være et modpol til fitnesscentret, hvor folk bliver overladt til sig selv. Jeg ser ofte folk i min klinik, når de på grund af manglende vejledning, har trænet sig til en skade, som der skal mange massagebehandlinger til, for at fås har på. Hos mig lægger vi individuelle træningsplaner, du kommer til at bruge din egen krop meget mere, med respekt for de skavanker, der måske er kommet med alderen. Jeg kombinerer min viden fra militæret, som fitnessinstruktør og massør til at sikre, at mine kunder får den træning, der giver dem styrke og velvære”

Angstprovokerende ved start op

Da Jan tog den endelige beslutning om at kvitte lønmodtagerjobbet og satse 100% på egen virksomhed, var det ikke uden en masse tanker, ondt i maven og hjertebanken. Alligevel fortryder han, at han ikke gjorde det for 20 år siden:

“Det er FEDT at være selvstændig! Min virksomhed er mit eget barn. Jeg står selv for alt, og i stedet for at bebrejde chefen en hel masse, ja så må jeg selv tage ansvar. I min egen virksomhed er der en konsekvens, hver gang jeg dummer sig. Og hver gang, jeg gør noget godt. Jeg kan godt lide, at der er noget på spil. Det eneste jeg savner fra lønmodtagerjobbet er den fede løncheck, der automatisk kommer hver måned,” siger Jan med et grin.

Vil du også følge med i, hvad der sker i erhvervshuset BASE Business Bjerringbro, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her

    Du kan forvente at modtage ca. 10 nyhedsbreve om året.
    Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af de mails, vi sender.
    Privatlivspolitik