Skip to main content

Portræt: Direktør
Karoline Lynggaard

Vores direktør på BASE Business runder et skarpt hjørne, og kan i oktober
fejre sin 60 års fødselsdag. Karoline har en lang karriere bag sig – og er slet
ikke færdig med at bidrage med sit engagement i direktørstolen hos BASE
Business. Læs med, og hør Karolines fortælling om sin karriere og sine
ambitioner for BASE Business.

Karoline har været ansat som direktør for BASE Business siden 2014, og meget er sket gennem årene. Karoline har stået i spidsen for transformationen fra “KnowHowz”, som var et uddannelsescenter, til det BASE Business, vi kender i dag: Et erhvervscenter for små og mellemstore virksomheder.

“Jeg kan li at være med til at drive noget, der gør en forskel for andre. Dengang jeg startede hed det KnowHowZ, og det var primært et uddannelsescenter. Men cirka et år efter, meddelte Mercantec, at de rykkede uddannelserne til Viborg. Det var umiddelbart en mavepuster, idet de fyldte over halvdelen af huset, og dermed ville det have stor økonomisk indflydelse på vores virksomhed. Bestyrelsen og jeg ”trak for alvor i arbejdstøjet”, lavede en
udviklingsstrategi, som vi fik godkendt fra de to største aktionærer, Viborg Kommune og Grundfos. Vi ville lave en erhvervspark med fast udlejning af lokaler, kontorer, værksteder og lager til iværksættere og mindre virksomheder.”

BASE Business gik i gang med en tiltrængt istandsættelse og opgradering indvendig i huset, således at BASE i dag er et moderne og aktivt erhvervshus med mange forskelligartede virksomheder fordelt rundt om i kontorerne og værkstederne. Desuden udlejes møde- og undervisningslokaler ad hoc til det lokale erhvervsliv.

BASE Business har de seneste år oplevet fremgang, og flere og flere virksomheder er flyttet ind, og driver nu virksomhed herfra. Men med Mercantecs endelige udflytning i sommeren 2021, gik BASE fra at have alt udlejet og folk på venteliste, til at have mange ledige kvadratmeter.

Og selvom både bestyrelse og Karoline synes, de er lykkedes godt med forandringen, er det stadig en del af dagsordenen at vedligeholde, opdatere og fremtidssikre huset. Og lige nu arbejdes der med forskellige udviklingstanker, der skal gøre huset endnu mere attraktivt i fremtiden:

“Det går fint med udlejning, men vi er ikke i mål endnu, og samtidig skal vi følge med tiden og forandre os, når efterspørgslen ændrer sig. Dette vil jeg meget gerne følge til dørs. Når jeg engang skal ”aflevere nøglerne” til BASE, håber jeg inderligt, at BASE igen er blevet et hus fyldt med aktiviteter, fyldt med endnu flere skønne virksomheder i mange forskellige brancher, der trives i fællesskabet. Til den tid kan jeg med sindsro gå på pension og vide, at jeg gjorde en forskel i Bjerringbro.”

Ikke klar til pension
Mange ser måske deres 60 års fødselsdag som der, hvor man kan begynde at skære ned for arbejdet og ambitionerne, og så småt begynde at gøre sig klar til en blød landing i pensionisttilværelsen.

Men ikke Karoline:

“For år tilbage troede jeg, det ville være lykken at kunne stoppe ved 60 års alderen, men nu… jeg kan slet ikke forestille mig, at skulle stoppe allerede nu. For mig er BASE ikke blot et job, men et vigtigt sted. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, når jeg oplever, ”vores” virksomheder trives og have succes. Hvis jeg og vi (BASE Business, red.) på nogen måde kan være medvirkende til, at virksomhederne har succes eller på en nemmere måde kan
løse deres udfordringer, så har det været en god dag.”

Hårdt arbejde giver gevinst
Karoline har efterhånden en lang karriere bag sig, og hun er aldrig kommet sovende til resultaterne. Men hun har altid været drevet af lysten til at gøre en forskel i erhvervslivet, og hun er især stolt af det, hun har opnået med BASE Business: “Jeg har igennem hele mit arbejdsliv fået mange muligheder og arbejdet hårdt. Jeg har altid nydt mit arbejde og bestræbt mig på at kunne være stolt af mit arbejde. Jeg er stolt af BASE, jeg er stolt af, at det i første omgang, da jeg tiltrådte, lykkedes at forandre huset til et attraktivt sted for de lokale virksomheder at have til huse. BASE er den lokale erhvervspark,
hvor det er godt at være med sin virksomhed. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi om ikke så lang tid igen har ventelister til lokaler i huset, og sådan skal det være.”

Direktørens råd til andre
Som ambitiøs erhvervskvinde, har Karoline oplevet på den hårde måde, hvordan det har været nødvendig at prioritere. Hun er nu på den anden side af hjemmeboende børn, men gør sig alligevel nogle tanker, om hun kunne have gjort noget anderledes:

“Jeg var i mange år alenemor og knoklede som en gal, for at min datter ikke skulle mangle noget, ingen skulle kunne pege fingre af mig. Men det betød, at jeg gik glip af ting med min datter, og jeg ville ønske, jeg kunne gøre dette om. Jeg beundrer de unge kvinder i dag, som prioriterer anderledes. Karrieren skal nok komme senere hen i livet, men børnene er kun børn én gang i livet. Jeg ville gerne ha været en mere nærværende mor, da min datter var lille. Jeg trøster mig dog med, at hun i dag er blevet en skøn ung kvinde med sine egne døtre og gør det godt, så noget har jeg også gjort rigtigt dengang:-)”

Med udgangspunkt i de erfaringer Karoline – på godt og ondt – har samlet gennem årerne har hun formuleret tre gode råd, som hun håber andre kan finde inspiration i:

Karolines råd til andre, der står i spidsen for en virksomhed:

  • Sørg for at sætte det rette team – du ved ikke det hele selv, og du er ikke den bedste til alting. Lyt til andre – og du bliver klogere
  • Mærk efter og følg dine fornemmelser – de stemmer som regel
  • Vær ikke bange for at lave fejl, men lær af dem

Reception
Vi fejrer naturligvis Karolines 60 års fødselsdag her på BASE Business, og vi håber at se lejere, samarbejdspartnere og alle andre i Karolines omgangskreds til reception

Torsdag den 13. oktober 2022 kl. 14.30-17.00 på BASE Business Bjerringbro

Kom og få nogle glade timer i godt selskab!
Vi sørger for lidt godt til ganen, derfor vil det være fint med en tilbagemelding om din deltagelse på kl@basebusiness.dk.

Med venlig hilsen
BASE Business Bjerringbro

Vil du også følge med i, hvad der sker i erhvervshuset BASE Business Bjerringbro, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her

    Du kan forvente at modtage ca. 10 nyhedsbreve om året.
    Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af de mails, vi sender.
    Privatlivspolitik