Skip to main content

Styr på systemerne
og sans for mennesker

Morten Freese har virksomheden Freese Consulting, og holder til i et af vores kontorer her på BASE Business. Vi har været forbi til en snak om livet som selvstændig og om koblingen mellem IT-projekter og mennesker.

Morten er både IT-projektleder og coach. En kombination, der måske ikke lige er oplagt, men giver mening, når man hører Morten fortælle sin historie.

“Jeg har arbejdet med projektledelse indenfor IT i mange år, og jeg har sat gang på gang, hvordan mellemledere ofte bliver presset både fra toppen og fra medarbejdere. Der er meget fokus på, at topledere bliver coachet i deres arbejdsliv – men meget sjældent på mellemlederen, lederen i den mindre virksomhed eller projektlederen. Jeg har taget en mastercoach-uddannelse, for at få nogle redskaber til at klæde mellemlederne bedre på, til at drive de systemer, jeg hjælper dem med at implementere.”

Morten har arbejdet med IT-projekter for både Siemens Gamesa og Louis Nielsen, siden han blev selvstændig i 2018. Men efter coachuddannelsen kom i hus, har han fået et øget fokus på mindre virksomheder, fordi han ser et stort behov for fagligheden. bidrage med. Både som IT-projektleder og som coach.

“Det kan for eksempel være komplekst at indføre et nyt økonomisystem i en virksomhed. Jeg kan hjælpe med at afklare behov, udarbejde de kravspecifikationer der er til et nyt system, sørge for at systemet bliver implementeret og klæder medarbejderne på til at drive systemet fremadrettet. Der stilles mange krav i disse projekter, og jeg kan hjælpe med at lederne kan overskue både det menneskelige og det faglige”, fortæller Morten

Morten har især fokus på coaching af teams, hvor han hjælper med at afdække kulturen i teamet og hvorfor, vi som mennesker reagerer forskelligt.

“Jeg hjælper medarbejderne med at finde ud af, hvad deres kerneværdier er, og hvordan de sætter personlige grænser. Det er nemlig nødvendigt, at man får sagt fra, og ikke bare suser rundt i hamsterhjulet indtil man en dag står med en stress-sygemelding.”

I sine 27 år i IT-branchen, har Morten selv oplevet, hvor hurtigt det går, og der knap er tid til at afslutte et projekt, før det næste starter op. Da han tog springet som selvstændig i 2018, oplevede han stor efterspørgsel efter hans kompetencer, og han har også altid kunnet sove roligt om natten i forhold til indtjeningen.

“Jeg er ved at ændre fokus i min virksomhed. Jeg har en god fornemmelse af, at jeg kan sætte flere af mine kompetencer i spil hos mindre virksomheder. Men de er sværere at komme i kontakt med, og jeg har måttet prøve mig lidt frem, for at finde ud af, hvordan jeg bedst markedsfører mig til målgruppen”, fortæller Morten.

Selvom vejen til kunderne ikke altid er lige, trives Morten som selvstændig og sætter pris på den frihed han har, til at ændre kursen i sin virksomhed. Og skal han give et råd til andre, som går og overvejer om de skal starte op er det ret enkelt:

“Gør det. Start op. Prøv dig frem. Du kan ikke overtænke dig frem til, hvordan det er at være selvstændig. Og helt ærligt… hvis det ikke går, så er du blevet meget, meget klogere og du kan vende tilbage til lønmodtagerlivet igen.

Der er nu ikke noget der tyder på, at Morten er på vej tilbage til et lønmodtagerjob, og lige nu har han et projekt på tegnebrættet, hvor han vil udkomme med en blogserie, hvor han tager nogle af de populære termer indenfor coaching, og gør. dem praktisk anvendelige for alle os, der nogle gange løber lidt for stærkt i hamsterhjulet…

Du finder Morten og hans virksomhed her på BASE og på Freese Consultings hjemmeside lige her

Vil du også følge med i, hvad der sker i erhvervshuset BASE Business Bjerringbro, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her

    Du kan forvente at modtage ca. 10 nyhedsbreve om året.
    Du kan til enhver tid afmelde dig via linket i bunden af de mails, vi sender.
    Privatlivspolitik